mandag 20. januar 2014

Kven er vi?


Her kjem ein kort presentasjon av Team Haiti:

(advarer om at denne artikkelen er skrevet litt sent om kvelden (dvs i 8-tiden, noe som er ganske sent på Haiti!), og ikke inneholder helt så mye seriøs og nyttig informasjon som noen kanskje håpte på)

Eirunn er 23 år og over gjennomsnitteleg interessert i vatn og avløp (det vil si bæsj og sånn). Vi andre kan synes at det er litt ekkelt, men hun studerer det faktisk. Kult. Det gjør at hun allerede der er i kategorien rar. Dvs: Kul. Resten av ho er ganske kult det og. Hun vår kjære økonomiansvarlig. Takk og lov at vi har ett ryddig hode til det! Vi nikker og smiler og later som om vi forstår regnestykkene hennes. Hun er ganske skarp, (haha..) - i motsetning til bildet, er brukbar til å hindre folk fra å stjele smykker o.l. fra Linda, og er flink til å masere. Unger liker henne. Det gjør vi og.

Linda er 20 år, 7 måneder, 17 dager og hårsår. I hvert fall i det håret der fremme i panna. Hun går på do, og bruker briller. Nesten alltid. Det står Senegal på favorittslippersene hennes (som forresten ble ødelagt forrige uke - oh noo!). Hun er en kløpper på å fikse klær. Sportsteip er tingen! Hun fryser om natta, når vi andre svetter, og hun var den av oss som trivdes best på tradisjonell haitisk seng. Hun er følelsesmessig nokså stabil, det er bra for dette teamet vårt. Hun er realistisk, morsom og kreativ. Og rar. Hurra! 

Jens er 20 år og teamets mann. Dette medfører automatisk ei meir eller mindre frivillig rolle som bodyguard for teamets fire jenter; alltid trygt å ha med seg en mann når man er kvit jente på Haiti. Jens har dilla på Ecuador, spansk og Gatorade! (En rar drikk som er salt og søt og visstnok bra for en..) Jens har lest seg opp på skumle dyr og lignende på Haiti - noe som til tider skremmer oss mer enn det beroliger oss. Vi misunner han litt fordi han er mann - når det kommer til dopauser langs landeveien. Jens tilfører teamet gode kommentarer, humor og testosteron. Og en ansiktsvask som lukter mann.

Marte er 20 år og heilt normal. Eller, ho likar i alle fall å prøve å framstå som det. Egentlig så er ho minst like gal og unormal som oss andre. I det siste har ho dessuten prøvd å leve litt meir YOLO- som er hennar nye favorittord. (..sånn 7 år etter at alle andre ble ferdig med å bruke det..) Hun blir morsommere jo lenger utover kvelden det går, og det er aldri godt å vite hva som kommer ut av den munnen når klokka er over 8. Hun prinsipielt skeptisk til alle Lindas kreative forslag, men erfarer også gang på gang at de funker. Stikkord: Sportsteip, våtservietter og svelgeteknikk på Lariam. Hun tar seg dårlig ut på portrettbilder, men kler imaget som harry motorsykkeldame.

Gudrun er 23 år, har lange, fine skjørt og er fångad av en stormvind. Hennes definitive styrke i teamet er hennes mangel på frykt for kulturelle grenser og hennes store frimodighet og hjerte i møte med andre mennesker. Nå ble dette veldig seriøst, la oss slutte med det. Gudrun har uten tvil det vanskeligste navnet i teamet vårt. Hun er rar, akkurat som hele gjengen. Hun er veldig morsom, av og til mer eller mindre ufrivillig også. Hun bidrar med filosofiske betraktninger til mye i hverdagen vår. Heldigvis fortsetter hun med det, selv om vi ikke alltid henger 100% med. 

1 kommentar:

  1. På samme måte som Jens sin oppdatering om dyrelivet på Haiti ikke virket beroligende på teamet, virket heller ikke dette beroligende på pårørende......! Konklusjonen er at alt er normalt dvs. unormalt :-)

    SvarSlett